Home Home
Pekmarkt

Marcel

Onderneming: SmaaQt
Naam ondernemer: Marcel
Leeftijd: 52

Marcel is de eigenaar van restaurant SmaaQt waar je van dinsdag t/m zondag heerlijk kunt lunchen en dineren. Naast SmaaQt is Marcel ook de eigenaar van Café de Bult op het Mosveld, waar voorheen de markt stond. Op die markt verzorgde zij de koffie en thee. Toen de markt zich verplaatste naar de Van der Pekstraat, ging Marcel op zoek naar een mogelijkheid in die straat. Het pand van nu SmaaQt heeft hij kunnen krijgen en ook nu verzorgen zij weer de koffie en thee voor de marktlui. Door de verplaatsing van de markt hebben ze bedacht om de combinatie te zoeken door een lunchzaak te starten, wat binnen een maand uitgroeide tot een dinerzaak. Momenteel wordt SmaaQt gezien als een restaurant die naast diner ook een heerlijke lunchkaart voert en bestaan zij al ruim 1,5 jaar.
SmaaQt zorgt ervoor dat de straat gezelliger wordt, omdat ze publiek trekken naar de straat wat voor de hele straat voor klandizie zorgt. Ze zijn een nieuwe en vooral gezellige hotspot van Noord en merken dat er niet alleen mensen uit Noord naar SmaaQt komen, maar ook mensen van buitenaf.
De markt is de grootste reden voor de locatie van de onderneming, daarnaast zie je dat de Van der Pekstraat de doorgang is tot Noord vanuit het centrum door met name de pont.

Marcel foto