Home Home
Pekmarkt

Marleen

Onderneming: Schoenmakerette
Naam ondernemer: Marleen
Leeftijd: 29

Voordat eigenaresse Marleen schoenen ging maken wist ze niet goed wat ze wilde. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, kwam ze per toeval via een vriend in een schoenmakerij te werken. Eerst parttime, naast haar baan in het café. Later is ze fulltime als leerling Schoenhersteller in Purmerend begonnen en heeft ze haar vakdiploma gehaald. Na een aantal jaar haar leermeester geholpen te hebben van zijn winkel een succes te maken, heeft ze in augustus 2015 ontslag genomen om zelf een onderneming te starten: Schoenmakerette.
Het schoenmakersvak is stervende wordt gezegd. Het feit is dat er hoge vergrijzing is en er veel te weinig nieuwe jonge schoenmakers zijn om dit gat op te vangen. De schoenherstellers hebben het erg zwaar gehad de afgelopen jaren met de alsmaar dalende schoenenprijzen en hierdoor de schoenmaker te duur werd (in verhouding tot de prijs van een paar nieuwe) . Dit is een van de oorzaken dat het gros van de herstellers, erg negatief zijn over de toekomst van het vak. En daar zag Marleen een uitdaging! Het stoffige imago van de schoenmaker moest maar eens goed doorbroken worden, want in een tijd waar mensen bewuster worden van hun weggooigedrag, kan de schoenmaker toch onmogelijk gemist worden? Het vak heeft vernieuwing nodig! En bij uitstek in een creatief en vrouwelijk jasje :-P En daar was de basis van de Schoenmakerette geboren! Inmiddels bestaat de onderneming sinds februari 2016 en gaat het erg goed.
De Schoenmakerette is een ambachtelijke schoenmakerij met sleutelservice, waar je voor al je reparaties van schoenen en lederwaren terecht kunt. De winkel is geen saaie, functionele werkplaats, maar een knusse werkplek met een creatieve, huiselijke sfeer.
De straat is een doorgangsweg voor velen die woonachtig zijn in Noord, onderweg naar bijvoorbeeld de buiksloterwegpont. Een drukke straat met veel passanten is wat een schoenmakerij nodig heeft.
Vooral het dorpse karakter van de straat spreekt Marleen erg aan. Ze is opgegroeid in een dorp en vind dat de Van der pekbuurt de voordelen van een stad heeft, gecombineerd met de gezelligheid van een dorp! In de 5 jaar dat Marleen nu in Noord woont, heeft ook zij de straat erg zien veranderen. Een positieve verandering die volgens haar nog maar in het begin staat, van wat de straat zou kunnen worden. De straat heeft veel potentie om in de toekomst het hart van Noord te kunnen worden! Een gezellige straat waar een leuke verscheidenheid is aan winkels en horeca.
Met de Schoenmakerette in de Van der pekstraat zag Marleen een mooie kans om samen met andere originele, gedurfde ondernemingen, de straat op de kaart te zetten!

schoenmakerette-2