Home Home
Pekmarkt

Marije

Onderneming: Recycle Kid
Naam ondernemer: Marije
Leeftijd: 36

Tien jaar lang doet eigenaresse Marije de marketing voor het Centraal museum in Utrecht. Maar Marije vond dat ze uitgeleerd was en vond het eigenlijk niet meer leuk om hoofd te zijn van de afdeling. Ze nam afscheid van haar leidinggevende rol en kiest de weg van het ondernemerschap.
Begin 2016 opent ze Recycle Kid op de Van der Pekstraat. Recycle Kid is een winkel waar duurzaam en gerecycled speelgoed en tweedehands kleding te koop is. Een winkel met tweedehands spullen heeft allang geen suf imago meer. Als je de winkel binnenloopt valt de leuke sfeer en de hippe uitstraling meteen op. Niet alleen de kleding is duurzaam, ook de inrichting. Marije heeft oude deuren, uit de van der Pekstraat, gebruikt om zelf meubilair te maken.
De keuze voor deze winkel leek voor onderen een vreemde wending in Marije haar carrière. Maar Marije zelf vond de stap niet raar. Ze is nog steeds constant bezig met marketing en communicatie. Mensen moeten de weg naar de zaak weten te vinden. Inmiddels heeft ze al een aantal vaste klanten, klanten komen steeds vaker terug. De klanten leveren ook zelf de kleding aan en worden uitbetaald wanneer producten verkocht worden. Je kunt bij Recycle Kid dus kleding kopen en verkopen.
Marije heeft gekozen voor de van der Pekbuurt, omdat ze zelf in Noord woont. Een tweedehandskledingwinkel bestond nog niet en de betrokkenheid onder buurtbewoners is in de van der Pekstraat veel groter dan in het centrum. Je kunt een praatje maken met de klanten en dat is fijn.

14915441_1554433114619318_6608129415257552657_n