Home Home
Pekmarkt

Freya en Marike

Onderneming: Pek en Kleren
Naam ondernemer: Marike en Freya
Leeftijd: 30 en 48

Eigenaressen en vriendinnen Marike en Freya werkte voorheen al dertien jaar samen in een cadeauwinkel. Maar ze wilden een nieuw project, een eigen winkel. Dit idee kriebelde al langere tijd bij hun, maar steeds kwam het er nog niet van. Totdat ze in Noord kwamen wonen, valt alles op z’n plaats. Het centrum is verzadigd qua winkels, maar Noord nog niet. Uiteindelijk kregen ze een pand op de van der Pekstraat en opende ze in 2016 hun eigen winkel: Pek en Kleren. Marike en Freya doen alles zelf van ontwerpen tot het uitvoeren. Lange avonden werd er door geschilderd en het resultaat mag er zijn. In de winkel komt alles samen waar ze beiden voor staan. Waar Marike interieur- en fotostyling studeerde, heeft Freya de modevakschool gevolgd. En dat is te zien. De winkel weet zich met gemak te onderscheiden. Er is overzicht en rust gecreëerd in de winkel. En eens in de zoveel tijd wordt de winkel van voor en achter weer aangepakt. Constante verandering vinden ze beide belangrijk.
Net als de winkel staat ook de van der Pekstraat niet stil. Ontwikkeling staat hier altijd voorop en dat nemen ze altijd voor lief. Want de rust die je in Noord terug vind, zie je niet ergens anders, terwijl je hier toch in Amsterdam bent. In deze buurt is een mix te zien die niet zou mogen verdwijnen. Hoewel het veel leuke en hippe winkels heeft, zal het nooit een Haarlemmerstraat of 9 straatjes worden. Dat kan niet en hoeft van de dames ook echt niet. De buurt heeft zijn eigen interessante karakter.
Hoewel de bezoekers van de winkel ontzettend verschillen en ze van jong tot oud aanspreken, zijn ze zelf waarschijnlijk het perfecte voorbeeld van de doelgroep. Ze kiezen de producten die ze zelf mooi vinden.

Marike-en-Freya