Home Home
Pekmarkt

Herman (67) van Poff Daddypoffertje van herman

Elke vrijdag en zaterdag op de Pekmarkt.

Geboren in hartje Amsterdam, woont Herman momenteel in Amsterdam Noord, net achter de Pekmarkt.

Herman staat al vanaf zijn 57e op de markt. “Hiervoor was ik vrachtwagen chauffeur en heb ik heel Europa door gereisd. Maar op een gegeven moment was de koek op en ben ik op de markt gaan staan met stroopwafels. Op een bepaald moment was dit ook niet meer interessant voor mij en besloot ik te stoppen met stroopwafels. Een jaar later kwam ik met mijn vrouw op de markt en toen begon het weer te kriebelen. Mijn vrouw raadde mij aan om weer op de markt te gaan staan. Dit keer met poffertjes, omdat het haar lievelingsgerecht is. Nu sta ik dus al weer bijna tien jaar op de markt met poffertjes!”

 

 

Producten: “ Ik heb traditionele poffertjes met poedersuiker en boter, poffertjes met amaretto, poffertjes met Nutella en poffertjes met slagroom in mijn assortiment. Mijn traditionele poffertjes met poedersuiker en een klontje boter zijn het meest geliefd bij de mensen.”

 

Trend: “Glutenvrij, tarwevrij en suikervrij zijn populair. Echter is het lastig om hiermee de lekkere traditionele poffertjes te maken en de ultieme smaak te bereiken. Omdat ik het poffertjes beslag zelf maak, weet ik precies wat er in gaat. Er is een speciaal ingrediënt, maar dit is en blijft geheim. Men kan er zeker van zijn dat ze nog nooit zulke lekkere poffertjes hebben gehad als ze bij mij komen.”

 

Achter de schermen: “Voor de marktdag zelf, maak ik het poffertjesbeslag in het voren om genoeg voorraad te hebben. Op de marktdag zelf sta ik alleen achter de kraam. Mijn vrouw helpt mij vooral achter de schermen, met de productie en de afwas. Er komt meer bij kijken dan je denkt.”

 

Acties: “Ik heb af en toe speciale acties. Ik heb bijvoorbeeld een keer meegedaan met het project van de lokale milieudienst ‘Wasted’. Wanneer klanten plastic inleveren bij ‘Wasted’, kregen ze 0,50 eurocent korting op mijn producten. En af en toe maak ik een seizoensgebonden lekkernij zoals mini oliebollen.”

 

Droom: “Dat de hele Pekmarkt vol komt te staan met verschillende ondernemers, en dat er veel leven in de brouwerij is.”