Home Home
Pekmarkt

Foto bianca broodje pom
Bianca (43) van Bibi’s catering

Regelmatig op de Pekmarkt.

Geboren in Paramaribo te Suriname, woont nu in Amstelveen.

Bianca is haar hele leven lang al bezig met het bereiden van gerechten met liefde. Ze is begonnen met het koken voor kennissen, familie en bij de kinderdagopvang. Dit beviel de smakelijke eters zo goed (inclusief zijzelf), dat ze er meer mee wilde gaan doen. Met al deze enthousiaste reacties begon ze Bibi’s catering; Surinaamse gerechten voor feesten en partijen. Toen ze werd gevraagd voor de Pekmarkt, was ze direct enthousiast. Nu staat ze regelmatig op de Pekmarkt en het bevalt haar super goed. Samen met haar nicht verkoopt ze haar Surinaamse specialiteiten. Ze heeft zelfs al een vaste klantenkring opgebouwd. “De klanten weten mij te vinden voor mijn Surinaamse hapjes. En dat allemaal hier op de Pekmarkt”

Product: “Ik heb een groot assortiment aan Surinaamse hapjes, broodjes en zelfgemaakte drankjes.”

Favoriet“Ik verkoop allerlei Surinaamse hapjes en broodjes, maar mijn favoriet en meest bekende hapje is toch wel het broodje Pom. Pom is een combinatie van de wortelknollen van de tayer en kipfilet. Daarnaast is de bloedworst ook een gewild product.”

 

Charme van de markt: “Deze markt is anders dan andere markten, omdat er zoveel vers aanbod te vinden is van diverse producten. Daarnaast zijn er ook veel verschillende culturen op de markt aanwezig wat het zo leuk maakt. Voor ieder wat wils.”

 

Droom: “Een eigen zaak met Bibi’s catering. Daarnaast streef ik naar no waste. Zelf maak ik al mijn producten zelf en dat proef je. De dag voor de markt ben ik bezig met alle mise en place, zodat ik de ochtend van de marktdag alles vers kan bereiden. Op de marktdag zelf is bij mij de regel op = op. Zo hoef ik niks weg te gooien.”

 

Tips voor nieuwe ondernemers op de markt: “Kom eerst eens een kijkje nemen op de markt. Zo kun je zelf zien hoe het eraan toe gaat en hoe de dag verloopt. Hier kun jij als ondernemer je producten en verkoopstrategie op aanpassen.”