Home Home
Pekmarkt

Niels en Mike

Onderneming: De Soepboer
Naam ondernemer: Mike en Niels
Leeftijd: 39

Eigenaren Mike en Niels leerden elkaar voor het eerst kennen toen ze samenwerkten aan de verzorging van een kinderkamp op Terschelling. Een paar jaar later vinden ze elkaar pas echt en komen erachter dat ze beide rondlopen met het idee van een eigen bedrijf. Een vriend van Mike stond erop dat hij iets ging doen met zijn kookkunsten. Deze vriend was erg ziek en daarom maakte Mike soep voor hem, omdat hij alleen dat nog kon eten. En hierdoor is De Soepboer ontstaan.
De Soepboer opende inmiddels 3,5 jaar geleden de deuren op de van der Pekstraat. Eerst werd er gekeken naar een locatie in de Wallen, aangezien Niels en de zieke vriend daar woonde. Maar toen Niels naar Noord verhuisde en elke dag door de van der Pekstraat fietste bleek daar genoeg plek te zijn. De ruimte in Noord gaf uiteindelijk de doorslag. Noord heeft een bruisende energie en plek om iets op te zetten zonder dat je al in de business zit. Mike was snel overtuigd en zo gingen de twee aan de slag. Mike als de horecaman en Niels als de zakelijk leider.
De twee eigenaren kennen elkaar niet geweldig goed, maar samen hebben ze de smaak goed te pakken en hebben ze een goede balans gevonden. De zaak loopt beter dan zij in eerste instantie hadden verwacht. In het begin kregen ze veel weerstand, maar toch komen de mensen terug voor de heerlijke soepjes. De mannen zijn begonnen met z’n tweeën en inmiddels loopt er zeven man personeel rond.
Ook al doet de naam vermoeden dat ze enkel soep verkopen, inmiddels staat er veel meer op het menu. Zo bakken ze iedere dag vers brood en bereiden ze alle gerechten zelf - Limonades, taart, deeg, brood, tafelzuur, mosterd en mayonaise.
Producten komen voornamelijk uit de buurt. Zo werken ze nauw samen met 50/50 Green, een tuin van het Leger des Heils. Daarnaast verkrijgen ze hun vlees van varkensboeren uit Noord en hun groenten van een boer uit Haarlem.

12011381_876983205728289_9086630874590058833_n