Home Home
Pekmarkt

Lot

Onderneming: Boekhandel over het water
Naam ondernemer: Lot
Leeftijd: 38

Voordat Lot haar eigen boekenwinkel is begonnen op de van der Pekstraat werkte ze in een andere boekenwinkel. Het contact met de mensen en het praten over haar grootste hobby, boeken, was het gene waar ze heel gelukkig van werd. Een eigen boekenwinkel zat er destijds nog niet in. Lot was niet overtuigd dat ze al genoeg kennis had en dat ze goed kon verkopen. Maar haar omgang met klanten was zo natuurlijk dat ze het daarna zeker wist, een eigen boekenwinkel is wat ze wil. Lezen is voor Lot heel belangrijk. Ze wordt er rustig van in haar hoofd en het neemt stress weg. Haar geest heeft voeding nodig om te functioneren.
Inmiddels bestaat de gezellige boekenwinkel 3 jaar en het gaat het erg goed. Lot heeft een goede band met haar klanten, klanten vinden haar warm en prettig. In de winkel komen veel verschillende mensen van vuilnismannen tot aan stadsdeelvoorzitters. Dit maakt het inkomen soms lastig, maar toch is er voor ieder wat wils. Naast het verkopen van boeken organiseert Lot ook verschillende activiteiten zoals literaire talkshows, po√ęzieavonden, leesclubs en kookavonden aan de hand van kookboeken.
Het is nu nog een kleine winkel en Lot hoopt ooit over te gaan naar een groter pand, maar weg uit de van der Pekstraat wil ze zeker niet. De locatie vind ze fantastisch, Amsterdam noord is stads, maar dan zonder de hectiek. En de mensen zijn hier gemixt en dat bevalt haar goed.


img_4541