Home Home
Pekmarkt

Mariska

Onderneming: 114 Today's Gallery & Stichting Zetel
Naam ondernemer: Mariska
Leeftijd: 54

Eigenaresse Mariska heeft altijd, samen met haar man, gewerkt in de culturele sector. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie Architectonische Vormgeving aan de Rietveld. In 1991 richtte ze Stichting Vedute op. Mariska organiseert graag activiteiten rondom actuele gebeurtenissen. Ze heeft gewerkt bij de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, het Joods Historisch Museum en Museum Rembrandthuis. De beste school is wel de eigen praktijk van Stichting Zetel. Mariska leert iedere dag en krijgt energie van de ontwerpers. 114 Todays's gallery is de toonkamer van Stichting Zetel in de Van der Pekstraat. Hier ontvangen ze het publiek en vertellen de verhalen van de ontwerpers waar we mee werken. 114 is dus de vaste werkruimte van Stichting Zetel. In de bibliotheek aan de tuinzijde wordt er met veel plezier gewerkt aan de projecten zoals tentoonstellingen. Verder worden er ontwerpersportretten gemaakt en ondersteunen zij talent. Stichting Zetel bestaat als sinds 2002 en is een ideƫle netwerkorganisatie voor ontwerpers.
De naam zegt het al, in 114 Today's gallery zijn altijd actuele designkado's te koop. Daarnaast is er altijd veel mooi en leuk werk te zien van ontwerpers en kunstenaars, veelal uit Noord. In 114 kun je ook altijd terecht met vragen over ontwerpers, ze weten veel en delen deze kennis graag, ook over de buurt.
De straat ademt de geschiedenis van de stad Amsterdam vanaf het begin van de vorige eeuw. Het zijn bijzondere straten en huizen, bijna geen huis is hetzelfde. Ook ben je nu supersnel met de pont op de van der Pekstraat. Mariska woont samen met haar man in de van der Pekstraat en ze vind het heel bijzonder om in dezelfde straat te wonen en te werken. De gezelligheid, de markt, heerlijke tolerante multiculturele bewoners, veel hartelijkheid en betrokkenheid. En we zouden geen Amsterdammers zijn als er niet altijd wat te klagen is, zo is er altijd stof voor een praatje op straat.


mariska-zetel