Home Home
Pekmarkt

Connie (50) van OliebijCoolijfolie van connie

Elke zaterdag op de Pekmarkt.

Woont vanaf haar 8e jaar in Amsterdam en is er opgegroeid. Nu woont ze met in Amstelveen.

Connie heeft jarenlang op het kantoor gezeten. Toen ze zonder werk kwam te zitten, ging Connie kijken naar haar passies en haar bezigheden. Toen ze op vakantie lekkere olijfolies en azijnen tegenkwam wist ze wat haar liefde lag. De liefde voor lekker eten bereiden met verschillende oliën en azijnen. “Ik ben zelf gek op deze producten en vind het heerlijk om hier mee te koken. Daarom wil ik deze producten graag aan de mensen kunnen aanbieden. Zo kunnen mensen de smaak en liefde van Italië zelf op hun eigen bordje beleven.”

Product: “Ik heb een heel breed assortiment van verschillende oliën, azijnen en Italiaanse delicatessen.”

 

Noord: “Ik woon zelf in Amstelveen. Maar Amsterdam Noord is geweldig. Je ziet hier zoveel verschillende mensen en evenveel culturen. Iedereen is welkom, en dat is een mooie gedachte.”

 

Favoriet“De basilicumolie en citroenolie zijn toch wel de meest favoriete producten. Mensen zijn bekend met de kruiden, dus neigen ze ook sneller naar deze oliën. En daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon erg lekker in bijvoorbeeld salades en dressings!”

 

Charme van de markt: “Voordat ik op de markt stond wilde ik eigenlijk het liefst een eigen zaak. Maar toen ik eenmaal gevestigd was op de markt, wilde ik niet meer anders. Op de markt is je potentiële publiek zoveel groter dan in een zaak. Er is (letterlijk en figuurlijk) geen drempel, en je kunt mensen verrassen met smaken die je ze direct kunt aanbieden. Ze zien je assortiment ook gelijk in een oogopslag. Het mooiste vind ik, dat je mensen ziet opleven wanneer ze je product proeven. Dit geeft mij zoveel energie. De interactie met het publiek is prachtig. Daarnaast is het ook leuk dat je vast klanten krijgt, en zo de mensen ook beter leert kennen.”

 

Publiek: “Het is hier zo uniek doordat de diversiteit aan publiek zo groot is. Er zijn zoveel bijzondere mensen die hier komen kijken. Het leuke aan de markt is dan ook dat je direct met deze mensen in contact kan komen en even een praatje kan maken.

 

Hoe bij de Pekmarkt: “Ik werd getipt door Ellen van Coloured Goodies. Zij zag mij op de markt van het Buikslotermeerplein en zij vertelde mij dat de Pekmarkt toen net van start was gegaan en ik er zeker bij moest staan als pionier. Hier ben ik natuurlijk gelijk achteraan gegaan!”