Home Home
Pekmarkt

Moll’s kaasKaasman-web

Jan Moll (57) van de kaaskraam. Woont in Huizen.
Woensdag, vrijdag en zaterdag staat Jan op de Pekmarkt.

Jan staat al 42 jaar op deze markt. Zelfs zijn vader en opa hebben hier kaas verkocht op de markt, het is dus met de paplepel ingegoten. Kaas zit in hun bloed. Zijn opa was de pionier die ooit met de trein z’n geluk ging beproeven en handel in Amsterdam-Noord startte. Sindsdien is Jan de derde generatie die kaas verkoopt op de markt. Op vrijdagen helpt z’n vrouw hem met de verkoop.
Producten: Noord-Hollandse kazen. Beemsterkaas, boerenkaas en streekkazen. Lavendel en Bierkaas is op het moment de special.

Trend: 30+ kaas is echt een trend. Daar hadden we vroeger één soort van. Nu heb je zes variaties, dat is echt opgekomen in loop der jaren.

Favoriet: Mijn favoriet is Huizer Belegen.

Charme van deze markt: Deze markt is anders dan andere markten in Amsterdam. Mensen zijn vrijer hier: je maakt gemakkelijk een praatje met klanten. Noorderlingen zijn makkelijk in de omgang.

Het leven als marktkoopman:
Ja het is hartstikke mooi toch! Ik weet niet beter. Ik zou gek worden in een winkel.

Mooiste herinnering:
Ja zoveel mooie herinneringen en nu kom ik er niet op. Als ik morgenochtend wakker wordt denk ik van ‘ja dat had ik moeten zeggen’.

Nieuwe locatie: Ja heel leuk. Mensen vinden het prachtig. Zo gezellig. Echt een andere sfeer. Prachtig!

Droom: Gezond blijven en nog lang op de markt blijven staan. Voorlopig moet ik ook nog even. Ik vind het nog veel te leuk om te werken. Het is wel zwaar werk, maar ja…

Tips voor nieuwe ondernemers op de markt: Hard werken en er vol voor gaan. Kies voor een duidelijk assortiment.