Home Home
Pekmarkt

bloemenBrandse bloemen en planten
Woensdag, vrijdag en zaterdag op de Pekmarkt

Chantal (29) van de Bloemenkraam
Geboren op de Meeuwenlaan in Noord, woont nu in Almere.

Chantal, komt echt uit een Bloemenfamilie. Ze staat met haar moeder en tweelingzus achter de kraam. Haar vader is inkoper bij de groothandel en haar oom heeft een bloemenwinkel op de Overtoom. Zij is de manager van de kraam op de Pekmarkt, “maar het leukste blijft toch het contact met de klant”, aldus Chantal.

Product: Een groot assortiment bloemen en planten. Ook trouw -en rouw werk op bestelling.

Noord: Veel mensen kennen ons nog van die tweeling van vroeger. Dat blijft wel hangen. We hebben hier gewoond, mijn ouders kennen nog veel mensen.

Favoriet: Lelies. Ik ben gek op lelies. Het verkoopt ook goed 5 euro de bos.

Charme van de markt: De mensen om je heen. De opmerkingen, het contact, zo spontaan en vrolijk dat is het mooiste van de markt. Ja je hebt er ook draken tussen zitten. Maar op de markt ben je altijd tussen de mensen. Ik zou vereenzamen in een winkel. Echt. Op de markt voel ik me vrij.

Droom: Geld verdienen. We verdienen nu de kost voor 3 huishoudens dus ik mag niet klagen. Maar groei zie ik zeker nog. Ik hoop ook op meer grote bestellingen uit de buurt. De Pekbuurt is opgeleukt met plantjes voor de deur, dan zijn onze planten. Dat zijn leuke opdrachten. Trouw en rouw werk doen we ook, hoop dat dat ook meer onder de aandacht komt.

Tips voor nieuwe ondernemers op de markt: De eerste maand ga je weinig omzetten, want mensen kennen je niet. Houd vol, ga door. Blijf vriendelijk en positief. Zorg dat je varieert in aanbod. Wees scherp met je prijzen, als het niet goedkoper is dan in de winkel werkt het niet.

“Zien is kopen”, stal je producten mooi uit. Niet in kratten laten staan .Je moet niet opdringerig zijn van ‘Hee neem dit, neem dat’. Nee dat willen klanten niet.