Home Home
Pekmarkt

De warenmarkt, die al sinds 1920 een begrip is in Amsterdam-Noord en omstreken, is in september 2014 verplaatst van het Mosplein naar de Van der Pekstraat. Alle vertrouwde gezichten op de markt verhuisden mee, maar in de straat is ook plek voor nieuwe ondernemers.

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag is er markt op de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord. De Pekmarkt is een combinatie van eigentijds en nieuw met authentiek en vertrouwd. Een bruisende warenmarkt voor al je dagelijkse boodschappen. Voor ieder wat wils, van koopjesjagers tot fijnproevers. Je gaat er heen voor verse vis of (biologische) groente en voor de aangename sfeer die bij een markt hoort; een tikkeltje rumoerig, maar bovenal gezellig.

Kwaliteit & beleving gaan op de Pekmarkt hand in hand met kunde, expertise en diversiteit. Er staan kenners en ambachtslieden, die precies weten wat ze verkopen en waar het vandaan komt, maar deze markt is meer.  Je kunt er terecht voor ter plekke bereide maaltijden of koopt er tweedehands curiosa en bijzondere cadeautjes.  Op de Pekmarkt kun je dus je dagelijkse boodschappen doen EN winkelen voor bijzondere cadeau’s en culinaire verrassingen. De Pekmarkt is een podium voor ambachten, goede koopjes, bijzondere vaardigheden en producten met een verhaal. Een bruisende markt om over te struinen en bovenal een ontmoetingsplek voor buren, vrienden, Amsterdammers en wereldburgers.

De Pekmarkt is een markt die meegaat met de tijd maar trouw blijft aan het verleden. De geroutineerde marktkoopmannen- en vrouwen die alle kneepjes van het marktvak kennen en jonge marktondernemers die de markt verrijken met nieuwe producten. Ze hebben elkaar nodig om de markt tot de meest unieke te maken van Amsterdam. De vertrouwde recht voor je raap mentaliteit met een hand vol nieuwelingen, nieuwsgierig en vindingrijk. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze houden van hun product en op de markt staan om dit aan de man te brengen. De marktfamilies die soms al langer dan 40 jaar in het vak zitten, inspireren jonge ondernemers; hoe trots, authentiek, ijverig, luidruchtig, eigenwijs, flink en volhardend ze kunnen zijn. Jonge marktondernemers verrassen daarentegen de bekwame marktondernemers met hun vindingrijkheid, nieuwe invalshoeken, dromen en stoutmoedigheid. Samen maken ze de Pekmarkt.

Op woensdag: authentieke warenmarkt
Op vrijdag: warenmarkt 
Op zaterdag: bontemarkt & warenmarkt
 
Iedereen met een goed idee en mooi product kan zich aanmelden voor de Bontemarkt. Anders dan op de traditionele markten in Amsterdam is er voor de Bontemarkt geen marktpas nodig, want ook startende en creatieve ondernemers zijn welkom. Er wordt een selectie gemaakt van het aanbod en gelet op kwaliteit. De Pekmarkt staat open voor innovatieve initiatieven en stelt zich ten doel om te werken aan een nieuwe marktvorm. De enthousiaste marktkoopmannen (en -vrouwen) vormen samen met de winkeliers, buurtbewoners en bezoekers de Pekmarkt. Wij maken de markt. Wij, dus ook jij!

 

 

 

NeighbourFood Market
 • Warenmarkt.

  Op de warenmarkt (Mospleinmarkt) wordt op drie dagen per week een uitgebreid aanbod van food en non-food verkocht. Een breed assortiment van goede kwaliteit tegen scherpe en verantwoorde prijzen. De ondernemers op de warenmarkt delen hun kennis graag en vertellen verhalen, adviezen, tips en zo veel meer. Op de warenmarkt vind je een prettige en unieke marktsfeer en er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Je kunt hier terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Van groente en fruit naar bloemen en snoep naar brood en vis, behang en textiel en zo veel meer.

 • NeighbourFood Market
 • Warenmarkt. 

  Goed eten is de gemene deler van deze markt op vrijdag. Boeren uit de omgeving verkopen hun biologische waar en koks uit Amsterdam bereiden gezonde maaltijden voor jou om mee te nemen of ter plekke op te eten. Vers gebakken taart, zelfgemaakte worsten, een vegetarische hamburger op landelijk brood, honing van de imker uit de buurt of potjes home made jam. Als je wilt weten wat er in het product zit, dan vraag je het gewoon meteen aan de maker! Niet alles is op deze markt heeft het keurmerk biologisch, maar alles is duurzaam geproduceerd.

 • NeighbourFood Market
 • Warenmarkt & Bontemarkt.

  Op je ultieme vrije zaterdag kun je hier komen struinen om schatten te ontdekken. Hier verzamelen zich de verkopers en ambachtsmannen uit alle uithoeken. Voor ieder wat wils: voor die rol behang om je slaapkamer een upgrade te geven, voor die iphonehoes van bamboe die het perfecte kado is voor je nichtje, of voor de tweedehands burberry coat die je net nodig had om je outfit een oppepper te geven. Van vintage tot design tot home-made tot koopjesjagers tot curiosa zoekers tot foodfanaten. Iedereen komt hier samen op zaterdag. En bezoek je de markt niet voor je -dagelijkse- boodschappen dan toch gewoon voor de gezelligheid!