Home Home
Pekmarkt

De Wasserette Draait Door

De Wasserette Draait Door

Feb 11, 2017

Unieke theatersoap terug in De Bult: De Wasserette Draait Door. Het Volksoperahuis i.s.m. de Tolhuistuin. Wanneer? 21 februari t/m 28 maart (elke dinsdag). Waar? Café De Bult (Mosveld 75). Zes weken lang elke week een nieuwe aflevering! Hoe laat? 20.30 uur, deuren open om 20.00 uur
Kaartverkoop aan de deur, vol is vol.

De Wasserette komt terug! Vanaf 21 februari is het onder de titel De Wasserette Draait Door zes dinsdagavonden lang feest in Café De Bult met de enige echte buurtsoap. Opnieuw volgen we het wel en wee van het ras-Amsterdamse echtpaar Koos en Yfon. Samen runnen ze al jaren een wasserette in de Van der Pekbuurt. Eventjes zijn ze uitgeweken naar de IJzaal van de Tolhuistuin, maar gelukkig zijn ze nu weer terug op hun ‘ouwe stekkie’ aan het Mosveld 75. Ook nu zal er talent uit de buurt voorbij komen en zie je live gespeelde reclamespots van lokale ondernemers.  Een aflevering van De Wasserette duurt ongeveer een half uur en kan ook apart bekeken worden zonder dat je de hele serie volgt.

Deze keer in De Wasserette Draait Door
Hoe hou je vandaag de dag nog een wasserette draaiende? In tijden waarin het kleine ondernemerschap steeds lastiger wordt, breken Koos en Yfon hun hoofd erover. Buurmeisje Yasmine komt ineens met een idee. Wat als ze de ruimte ‘s nachts nou eens verhuren als airbnb? Er draaien dan toch geen wasmachines. Een prachtig plan! Maar als het eenmaal zover is, maakt een onverwachte gast meer bij Yfon los dan Koos lief is. Dit kan hij niet op zich laten zitten. En wat vindt hun bastaardhond Tarzan hier eigenlijk van? Zes avonden lang volgen we de avonturen van eigenaren Koos en Yfon en hun airbnb-gasten in zes hilarische afleveringen.

Naast in Café De Bult speelt De Wasserette dit jaar ook voor het eerst op een andere plek in Noord, namelijk in de Molenwijk. Hier wordt aan de Stellingweg 357 (om de hoek bij het kantoor van De Alliantie) een nieuwe theaterlocatie ingericht, waar De Wasserette Draait Door gaat spelen. Hier zijn natuurlijk andere dingen aan de hand dan in de Van der Pekbuurt en kijken we hoe het Koos en Yfon vergaat op deze nieuwe plek.
Hiernaast speelt De Wasserette dit jaar ook in Purmerend en Almere Haven.

Over De Wasserette
De Wasserette is een live-soap die zes weken lang één avond per week neerstrijkt op een centrale plek in een buurt. Centraal staan Koos en Yfon; een echtpaar dat in een snel veranderende wereld probeert het hoofd boven water te houden. Actuele gebeurtenissen uit de buurt worden verweven in het verhaal en bij elke aflevering keert de, vaak gezamenlijk gezongen, titelsong van de serie terug.     De Wasserette werd in 2010 opgezet in een samenwerking tussen Het Volksoperahuis en De Tolhuistuin. Waar in het begin nog gespeeld werd voor een handjevol benevelde bargasten in Café De Bult aan het Amsterdamse Mosplein, zijn dit inmiddels bomvolle avonden geworden waarbij de kroeg uit zijn voegen barst. En het idee van een live soap met elke week een aflevering in een café of op andere een niet-standaard theaterlocatie bleek zo besmettelijk, dat De Wasserette inmiddels is uitbreid naar Almere en naar dit jaar voor het eerst ook Amsterdam Molenwijk en Purmerend.

Het Volksoperahuis
Kees Scholten en Jef Hofmeister vormen de artistieke kern van Het Volksoperahuis. Zij hebben ervoor gekozen om naast de voorstellingen die zij maken over de gevolgen van ons koloniale verleden (o.a. Hete Peper over Indonesië en Kerst in Paramaribo over Suriname) zich de komende tijd ook te richten op het bouwen van bruggen tussen mensen op lokaler niveau. In De Wasserette is dat zelfs op buurtniveau. Kwaliteitstheater met een laagdrempelige insteek en buurtgerichte problematiek verbindt de yup, de immigrant, de oudere bewoner en de student

Alle data Amsterdam Noord op een rij

Café De Bult
Wanneer? Dinsdagen 21 feb, 28 feb,7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart
Waar? Café De Bult, Mosveld 75, Amsterdam-Noord
Hoe laat? Deuren open om 20:00 uur, aanvang om 20:30 uur
Kaarten? Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten €5. Een strippenkaart voor alle afleveringen kost €15. Met huisvuilpas Noord of stadspas €2,50 per aflevering of €7,50 voor een strippenkaart.

De Molenwijk
Wanneer? Zondagen 19 feb, 26 feb, 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart
Waar? De Molenwijk (Amsterdam-Noord), Stellingweg 357, ingang bij de parkeergarage. Om de hoek bij het kantoor van De Alliantie.
Hoe laat? Deuren open om 20:00 uur, aanvang om 20:30 uur
Kaarten?
€ 3 / € 2 op vertoon van huisvuilpas. Stadspas: gratis. Te koop op de avond zelf aan de deur van de locatie. Strippenkaart € 15 / € 10 (6 voorstellingen en maar 5 keer betalen).

Credits De Wasserette Draait Door
Spel: Martijn Crins, Nina Fokker, Rogier Schippers, Kees Scholten, Nazanin Taheri, Huug van Tienhoven en elke week talent uit de buurt. Regie: Kees Scholten. Scenario: Marcel Lenssen. Muziek: Jef Hofmeister en Wasim Arslan. Met bijdragen van gasten uit de wijk en buurtondernemers.

Zie verder ook www.volksoperahuis.nl, ook voor data Purmerend en Almere

kleiner3 -MarliseSteeman- Cafe De Bult 10-11-2014