Home Home
Pekmarkt

Digitale schrijfworkshop @ Boekhandel over het Water

Digitale schrijfworkshop @ Boekhandel over het Water

Okt 24, 2016

Schrijvers! Toneelmakers! Taalliefhebbers!

Soms komt er iemand aanwaaien, van wie het enthousiasme en de gedrevenheid afspat. Zo iemand is schrijver, redacteur, theatermaker en tekenaar Marjolijn van den Berg. Een paar maanden geleden kwam ze me vertellen over het boek dat ze samen met een aantal andere auteurs heeft geschreven: een boek over schrijven voor theater, een boek over blijven experimenteren en het onderzoeken van de taal.

Het boek ‘Dansende tongen’ bespreekt per hoofdstuk een andere techniek die taal, schrijven en spelen bij elkaar brengt. Hoe breng je gevoel over in dialoog zonder dat gevoel te benoemen? Hoe breng je ritme in woorden? Hoe verwoord je geluid? Van technische uitleg gaat het naar veelzeggende voorbeelden en speelse schrijfopdrachten. De afwisseling tussen techniek en praktijk maakt het een boek dat geschikt is voor zowel beginnende schrijvers als (theater)auteurs met veel meer ervaring.

Mijn liefde voor theater en het geschreven woord werden geprikkeld toen Marjolijn mij haar boek liet zien. Ik popelde om mijn pen ter hand te nemen. Daarom ben ik blij dat Marjolijn bij ons een workshop komt geven rond Dansende tongen. Ik nodig jullie van harte uit!

14717237_1003885373056451_2557353386978598575_n